w moim magicznym domu...tutaj kuchnia, dobra kuchnia...zainteresowanych rękodziełem zapraszam na drugi blog 6nieborobotki.blogspot.com ... podoba Ci się u mnie? chcesz o coś zapytać? napisz asakuc@interia.pl
Blog > Komentarze do wpisu

klopsy w sosie koperkowym

Pomysł na lekkie, smaczne i pożywne danie. 

Koperek i natka pietruszki nie tylko nadają pyszny zapach i smak, ale i cieszą oczy świeżą, wiosenną zielenią.

w sosie koperkowym 

składniki:

500 g mielonego mięsa drobiowego

jajko

czerstwa kajzerka

2 łyżki bułki tartej

cebula

pęczek natki pietruszki

sól, pieprz do smaku

ponadto:

mąka pszenna

2 szkl bulionu

 

Kajzerkę namoczyć w wodzie, odcisnąć.

Dodać do mięsa razem z jajkiem, posiekaną cebulą i pietruszką, bułką tartą oraz przyprawami.

Wyrobić gładką masę.

Zwilżonymi dłońmi formować niewielkie pulpety, obtaczać w mące.

Wrzucić do wrzącego bulionu, gotować na wolnym ogniu ok 20 minut. Do garnka z klopsami dorzucić koperek, wymieszać, gotować jeszcze bez przykrycia, do czasu aż sos zgęstnieje. 

 w sosie koperkowym

Danie pachnące ziołami 4

piątek, 12 maja 2017, 6niebo
Tagi: mięso sos zioła

Polecane wpisy

Komentarze
2017/05/13 19:26:36
Prawdziwy, pyszny i sycący obiadek :)
Odszukaj.com - przepisy kulinarne Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi Akcja: Nie kradnij zdjêæ!
zBLOGowani.pl
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów