Blog > Komentarze do wpisu
pasztet pieczarkowo - jajecznyTaki pasztet to świetna alternatywa dla jego mięsnego odpowiednika. Znacznie lżejszy, bardzo smaczny. Najlepszy z kromką świeżego chleba i posiekanym szczypiorkiem.
składniki: 10 ugotowanych na twardo jaj 2 jaja surowe 400 g pieczarek pęczek młodej cebuli ze szczypiorem młoda cukinia 200 g żółtego sera 3 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu sól i pieprz do smaku 2 łyżki oliwy
Cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Pieczarki i cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę, zeszklić, dodać pieczarki, dusić kilka minut, następnie dorzucić cukinię, trzymać na ogniu aż woda odparuje.
Jaja i ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posiekany szczypior, przestudzone pieczarki z cukinią i pozostałe składniki.
Masę przełożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą blaszki. Piec ok godziny w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. wtorek, 18 kwietnia 2017, 6niebo
Komentarze
jjolanta.87
2017/04/19 12:46:04
oooo wygląda pysznie
mopswkuchni
2017/04/19 20:16:05
Miałam go robić, ale jakoś jednak zniknęły wszystkie jajka ;) Zrobię chyba na następne święta, wygląda super. Witam w akcji pieczarkowej :)
Gość: Pogoda, 89.249.64.*
2018/07/09 18:10:30
Sat24, Sat 24
Pogoda, Prognoza pogody US National Forecast Weather Forecast Wetter, Wettervorhersage, Wetterbericht Meteo, Previsioni Meteo Italia Météo France United Kingdom Weather Clima de Espana Väder Australia Weather Test prędkości internetu Speedtest, Speed Test DSL Geschwindigkeit testen Test di velocit Internet Test de velocidad Test de vitesse Internet |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |