w moim magicznym domu...tutaj kuchnia, dobra kuchnia...zainteresowanych rękodziełem zapraszam na drugi blog 6nieborobotki.blogspot.com ... podoba Ci się u mnie? chcesz o coś zapytać? napisz asakuc@interia.pl
Blog > Komentarze do wpisu

papryka faszerowana z mięsem z rosołu

Papryki właśnie teraz są najsmaczniejsze!

Przygotowane w ten sposób, napełnione pysznym farszem stanowią przepyszne danie na obiad bądź ciepłą kolację.

Jeśli zostało trochę gotowanego mięsa, np z rosołu warto wykorzystać je do przygotowania tego właśnie, pysznego dania.

Ja podałam papryki z domowym keczupem z dyni, myślę, że świetnie smakowałyby również z ciepłym sosem pomidorowym.

z kaszą gryczaną i mięsem z rosołu

składniki:

nadzienie:

2 torebki białej kaszy gryczanej

cebula

300 g pieczarek

ok 300 g ugotowanego mięsa (u mnie wołowina i kurczak z rosołu)

sól, pieprz do smaku

3 łyżki oliwy

ponadto:

ok 8 papryk (w zależności od wielkości)

ok 1/2 szkl rosołu

sos pomidorowy

natka pietruszki

 

Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu.

Cebulę i pieczarki obrać, drobno pokroić, wrzucić na rozgrzaną oliwę, podsmażyć, zdjąć z ognia, lekko przestudzić..

Mięso pokroić w małe kawałeczki.

Wszystkie składniki nadzienia wymieszać, doprawić do smaku.

 

Papryki umyć, odciąć wierzchołek z ogonkiem, delikatnie wydłubać białe błonki z pestkami.

Farszem napełnić papryki lekko dociskając po każdej porcji.

 

Papryki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, podlać rosołem.

Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni, piec ok 35 minut.

 

Podawać z sosem pomidorowym, posypane natką pietruszki.

z kaszą gryczaną i mięsem z rosołu

poniedziałek, 12 września 2016, 6niebo

Polecane wpisy

Odszukaj.com - przepisy kulinarne Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi Akcja: Nie kradnij zdjêæ!
zBLOGowani.pl
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów