w moim magicznym domu...tutaj kuchnia, dobra kuchnia...zainteresowanych rękodziełem zapraszam na drugi blog 6nieborobotki.blogspot.com ... podoba Ci się u mnie? chcesz o coś zapytać? napisz asakuc@interia.pl
Blog > Komentarze do wpisu

na zielono - indyk w szpinakowym cieście

Na DZIEŃ ŚWIĘTEGO PATRYKA, na zielono:)

w cieście szpinakowym

składniki:

nieduża pierś indyka

ok 120 g mąki

3/4 szkl mleka

duże jajko 

garść świeżego szpinaku

ząbek czosnku

sól, pieprz do smaku

olej do smażenia

 

Na patelni rozgrzać ok łyżki oleju, wrzucić opłukany szpinak, smażyć aż zmięknie, dodać przepuszczony przez praskę czosnek.

Z mąki, jaja i mleka zrobić ciasto nieco gęstsze niż na naleśniki (w razie potrzeby dodać więcej mąki), wymieszać z przestudzonym szpinakiem.

Mięso okroić na podłużne kawałki, delikatnie rozbić nasadą dłoni, oprószyć solą i pieprzem.

Każdy kawałek mięsa moczyć w cieście, smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.

w szpinakowym cieście

poniedziałek, 17 marca 2014, 6niebo
Tagi: szpinak indyk

Polecane wpisy

Odszukaj.com - przepisy kulinarne Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi Akcja: Nie kradnij zdjêæ!
zBLOGowani.pl
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów