w moim magicznym domu...tutaj kuchnia, dobra kuchnia...zainteresowanych rękodziełem zapraszam na drugi blog 6nieborobotki.blogspot.com ... podoba Ci się u mnie? chcesz o coś zapytać? napisz asakuc@interia.pl
Blog > Komentarze do wpisu

francuska tarta z kapustą pekińską

Tarta, wypełniona nadzieniem z kapusty pekińskiej, wędliny i sera, z sosem koperkowo-jogurtowym, ciekawa propozycja na obiad bądź kolację.

Szybkie i proste przygotowanie, oryginalny smak, niecodzienny wygląd, warto spróbować.

wędliną i koperkiem

składniki:

opakowanie ciasta francuskiego

2 małe cebule

400 g kapusty pekińskiej

120 g przecieru pomidorowego

120 g sera mozarella

200 g dowolnej wędliny (ścinki, jak na bigos)

200 ml jogurtu naturalnego

pęczek koperku

sól, pieprz do smaku

łyżka oliwy

Cebulę posiekać, podsmażyć na oliwie.

Kapustę poszatkować, sparzyć wrzącą wodą, osączyć.

Wędlinę pokroić w kosteczkę.

Połączyć składniki.

Koperek poszatkować, wymieszać z jogurtem i przyprawami.

Ciastem francuskim wyłożyć natłuszczoną formę, nadmiar odciąć.

Ciasto posmarować przecierem pomidorowym.

Na ciasto wyłożyć kapuściane nadzienie, wyrównać, położyć pokrojony na niewielkie kawałki ser, zalać sosem.

Z odciętych kawałków ciasta wyciąć fantazyjne kształty, ułożyć na wierzchu tarty.

Zapiekać około 20 minut w temperaturze 220 stopni Celsjusza.

wędliną, mozarellą, sosem jogurtowym, koperkiem



piątek, 03 maja 2013, 6niebo

Polecane wpisy

Odszukaj.com - przepisy kulinarne Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi Akcja: Nie kradnij zdjêæ!
zBLOGowani.pl
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów